Toni A. Ferriol

Toni A. Ferriol (Inca, 1971)

CREATIU SABATER / T’ensenya a fer-te tu mateix ses teves sabates.

Les sabates mallorquines són la variació local de les espardilles. Els seus dissenys propis, fabricats amb la mateixa tècnica ancestral d’antany per famílies dedicades a l’art de la sabata, han convertit aquestes sabates en un emblema de l’illa. Tradició i artesania s’uneixen en un producte únic.

El de mestre sabater, de gran tradició històrica a l’illa. Les sabates mallorquines van començar a fabricar-se a l’illa fa segles, i van anar adquirint les seves pròpies variacions, tant en dissenys com en ús de colors, que són les que ara les diferencien de qualsevol altre sabata comercial.

El seu procés d’elaboració és artesanal per preservar la seva naturalesa individual. La tècnica i el factor “fet a mà” imposa unes regles que també determinen l’aspecte final de la tela. El resultat és un teixit únic i emblemàtic, amb personalitat pròpia i incomptables aplicacions.

Conservem al nostre catàleg de sabates els dissenys que antany van idear els nostres avantpassats, alhora que anem incorporant colors, dissenys i patrons nous que encaixen amb l’estil mediterrani que ens inspira i defineix.

Des d’els primers estudis de calçat i una mare que en sabia mes que els propis mestres, sempre tenien les mateixes paraules a la boca, “unes bones sabates transpiren…..”, després seguiren els estudis internacionals al ARS Sutoria a Milà on profunditza en mi el sentiment d’un producte ben fet, còmode i sà. Dons amb aquesta premissa, recercant materials nobles, sumat a la tradició del calçat de Mallorca, treim una serie de espadrilles fetes amb tela teixida a les faldes de la tramuntana, i pell per el forro, curtida amb tècniques naturals que ajuden a afavorir la principal característica de la pell que és la transpiració, de aspecte rústic, però sà. ¿On feim les nostres sabates i accessoris? A Inca ciutat que ha tengut gran tradició d’emprenedors en la creació d’articles per la moda i el vestir. El nostre petit taller es una casa d’inicis del segle passat, on cream bellesa i salud per els peus, a part de conjuntar amb accessoris la nostre clientela. El nostre jardí es la principal inspiració per crear idees, dons com he dit abans, el nostre taller esta ubicat dins una casa del segle passat.

En Toni n’és ben concient que es ciutadans de Palma lis costa sortir de ciutat, per això, “si Mahoma no va a la montaña, la montaña va a Mahoma…” i podeu gaudir de s’art den Toni a Casa Planas amb el seu “Es talleret de ciutat”.

Toni A. Ferriol

637 815 197

[email protected]

www.handmadeshoesinca.com

 

 

 

Post Categories: Residents
Tags: , , , , , , , , , ,

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *